Tuin voor iedereenVerouderde look
Door een mechanisch verouderingsproces, het trommelen van nieuwe stenen, ontstaat een nostalgische steen met een rustiek uiterlijk. De steen is kunstmatig verouderd. Dat trommelen gaat als volgt: de in oorsprong rechte, strakke betonsteen gaat met pallets tegelijk een zogenoemde trommelcentrifuge in. Daar wordt de steen letterlijk beschadigd. De strakke kanten maken plaats voor gekraste en afgebrokkelde randen en hoeken. Ook het oppervlak raakt bij deze bewerking gekrast Zo kunt u met dit product net zo makkelijk een gezellig terrasje, een pad of een stevige oprit samenstellen. Getrommelde stenen zijn er ook in wildverbanden of zogenaamde grootformaten. Van mediterrane kleuren tot antraciet. Welke kleur u ook kiest, met een getrommelde steen kiest u altijd voor sfeer. Een ideale steen om uw tuinfantasieën tot werkelijkheid te brengen.
Het leuke van de trommelsteen is dat zijn verouderde uiterlijk zowel past in een meer klassiek ogende tuin als in een hedendaagse gestylede of zelfs moderne tuin. Je tuin is je leven. Geef het vorm! Sterker
nog, of je nu een typisch ‘kindvriendelijke’ tuin wilt of een ‘groene tuin’  het maakt niet uit. Met de vele kleuren en afmetingen die het getrommelde assortiment u biedt slaat u zelden de plank mis.

Toepassingen
Trommelstenen zijn over het algemeen 6 cm dik. Voor een Nederlandse oprit is 6 cm dikte voldoende, mits er een goede ondergrond is gerealiseerd. De trommelsteen is bij uitstek geschikt voor paden en terrassen. Ze kunnen het best met een klein voegje worden gelegd in verband met het opvangen van de kleine maatafwijking

Strakke bestrating
De naam ‘strakke bestrating’ zegt het eigenlijk al, dit type product is tamelijk strak te straten. Met minimale voeg. Het resultaat is zeer functioneel. Deze steen of tegel kan bij uitstek worden toegepast in een klassieke omgeving. Dit type bestrating lijkt een beetje de tegenhanger van getrommelde stenen. Deze steen heeft geen getrommelde bewerking ondergaan en is niet voorzien van facetrandjes. Hierdoor ontstaat een hele vlakke legstructuur. Bovendien liggen de stenen tamelijk naadloos tegen elkaar met minimale voegen. Het gevolg is een strak uiterlijk. Uiteraard komt deze steen vooral tot zijn recht in een moderne omgeving. Mensen die kiezen voor een strakke, trendy tuin kunnen prima uit de voeten met deze steen omdat het oppervlak nauwelijks verstoord wordt door de voeg, waardoor de “strakke” modernistische aanblik nog eens wordt versterkt.
Mensen die houden van strakke tuinen, zijn vaak liefhebbers van vormgeving. Juist met deze bestrating accentueer je harde lijnen die een moderne tuin opleveren als samenspel van ontwerp, materiaal en sfeer. Strakke vormen geven ruimte aan speelsheid met behoud van juist die sfeer. Het beste van twee werelden. Mits goed gelegd en de voor- en nadelen verstandig overwogen, kiest u met strakke bestrating voor het meest actuele, trendy product in de categorie sierbestratingsbeton! Strak neigt naar minimalisme, een stijl die tegenwoordig ook veel verkozen wordt in het interieur..

Bestrating Zonder facet
In feite een siersteen of siertegel die opzettelijk zonder een vellingrandje, anders gezegd een ‘schuin kantje’, van een paar mm is gemaakt en verder ook geen nabewerking zoals trommelen ondergaat. Hierdoor ontstaat na verwerking een heel vlakke legstructuur. Over het algemeen kan worden gezegd dat de slijtvastheid hetzelfde is als bij getrommelde stenen. Het advies is met strakke bestrating zonder facet met voeg te straten
om zo stuk springen / splinteren van de kanten te voorkomen. Het enige nadeel daarvan is een iets grotere voeg. Tegenwoordig hoeft een dergelijke voeg geen nadeel meer te zijn. Er bestaat kant-en-klaar voegmiddel dat eenvoudig wordt aangebracht en met dezelfde resultaten als een cementvoeg; zie ook: Pavi - fi x voegmiddel.

Tip
Wat u absoluut niet moet doen, of laten doen, is het te zwaar en met een gewone trilplaat aftrillen van het vers gelegde straatwerk. Gebruik eventueel een kunststof mat. Dit omdat bij het ontbreken van een facet de tegels koud tegen elkaar aan liggen en door de spanning van het trillen de kanten stukspringen of gaan schilferen.

Bestrating Met facet
In feite is dit een sierbetonsteen of siertegel die met een schuin kantje van een paar mm is gemaakt en geen nabewerking, zoals trommelen, ondergaat. Hierdoor ontstaat na verwerking een heel vlakke legstructuur. De benaming ‘strak met facet’ is van toepassing op een heel scala sierbestratingproducten van verschillende producenten die van deklaag, kleur of soort sterk kunnen verschillen maar die wel allemaal strak zijn geproduceerd en een facetrand ontberen. Het assortiment loopt van klassiek tot modern. De “ouderwetse” betonnen waalformaat of de moderne grootformaat met deklaag. Een facetrand is meestal standaard in de sierbestrating en heeft tot doel bij onderlinge spanning van stenen of tegels die dicht tegen elkaar liggen er voor te zorgen dat er een buffer ontstaat die voorkomt dat er stukjes van de deklaag van stenen of tegels afspringen.

Bestrating Met afstandshouder
Sommige soorten worden uitgerust met een afstandhouder. Dit is een verdikking aan de zijkant van de steen. Deze maakt dat de stenen door de natuurlijke afstandhouder iets verder van elkaar af komen te liggen en de koppen dan niet kunnen “versplinteren”. Deze eenvoudige eerlijke steen, is een steen die echt tegen een stootje kan. Hierdoor worden ze vaak gebruikt voor opritten en parkeerplaatsen. Dit is het geval bij de BKK steen die geproduceerd wordt in een dikte van 6, 7 of 8 cm. Spoorvorming en onderlinge frictie worden bij deze steen opgevangen door de facetrand en een afstandhouder aan de zijkant van de steen.

Uitgewassen bestrating
Uitgewassen bestrating is een typisch voorbeeld van productinnovatie. Het moderne assortiment uitgewassen, kleurechte bestrating is geproduceerd als antwoord op een steeds grotere vraag naar nieuwe soorten sierbestrating. De term ‘uitgewassen’ bestond al lang en was vooral van toepassing op grindtegels. Dit zijn betontegels met een deklaag of toplaag van grind of split (gebroken grind) die zichtbaar werd gemaakt door direct na het persen het grind of split met water uit te wassen. Uitgewassen bestrating is bestrating van een betonsteen die uit twee delen is opgebouwd. Eigenlijk net als bij bestrating met een deklaag. We spreken over de onderbeton waar een deklaag op wordt aangebracht. Dit gebeurt uiteraard bijna gelijktijdig in het productieproces. Deze deklaag bestaat uit granulaat. Dit is gemalen natuursteen in een bepaalde gradatie. Voor de kleurechte deklaag worden alleen de beste mineralen gebruikt zoals graniet, porfi er, kwartsiet en basalt. Deze staan garant voor duurzaamheid, slijtvastheid, kleurechtheid en eenvoudig onderhoud. Lichte kleurverschillen zijn mogelijk en volstrekt normaal, aangezien uitgewassen producten met natuurlijke grondstoffen gemaakt worden.

Tip voor iedereen
Maak nooit uw terras schoon met een hogedrukspuit. Dit tast de structuur van de deklaag van de steen aan. Gebruik ook geen chemische schoonmaakmiddelen. Deze kunnen het kleurpigment in de steen doen verbleken. Gebruik hiervoor de speciaal ontwikkelde onderhouds middelen zoals; mos en algenverwijderaar, kalk-uitbloeiverwijderaar en streetcleaner.

Ga naar de webshop!
Openingstijden  
Ma - Vr
08:00
-
18:30
Za
08:30
-
17:00
Ma - Vr   afhalen tot 18:00
Zoek op deze site